Coca de cireres

Coca amb cireres

Per Corpus els carrers de Reus s’omplen de coques amb cireres. Són unes postres típiques del Camp de Tarragona. Es consumeix durant els mesos de maig i juny, és a dir, durant l’època de les cireres.

Si vols saber com es fa aquesta delícia tradicional del Baix Camp, no et perdis la recepta!

Porcions: 2
Preparació: 15 min
Repòs: 2 h 30 min
Cocció: 25 min
Temps total: 3 h 10 min

Ingredients

  • 500 g de cireres
  • 30 g de mantega
  • 2 ous
  • 50 g sucre
  • 300 g de farina
  • 90 ml de llet
  • 50 ml d’anís
  • 5 g de llevat sec de forner
  • 1 pessic de sal
  • Ratlladura de ½ llimona

Preparació

Per començar necessitarem un bol de vidre. Hi anirem posant tots els ingredients: la farina, el sucre, els ous, el llevat, un pessic de sal, la llet, la mantega i la pell de llimona. Ho

batem ben bé fins que ens quedi una massa uniforme. Espolsem una mica de farina sobre una fusta, hi posem la massa i li donem forma. La posem en un bol de vidre i la tapem amb un drap. La deixem llevar uns 90 minuts a temperatura ambient.

Dividim la massa en dues parts i els donem forma arrodonida. Hi posem les cireres a sobre i tapem les dues coques amb un drap. Ara esperarem una hora. Ja podem posar-hi el sucre per damunt i les enfornem 25 minuts a 180º. Ja tenim la coca de cireres, faltarà el toc final: l’anís. Només caldrà escampar-lo per sobre de la coca. I ja podem gaudir d’aquestes postres tan delicioses.