Coca amb cireres
Per Corpus els carrers de Reus s’omplen de coques amb cireres. Són unes postres típiques del Camp de Tarragona. Es consumeix durant els mesos de maig i juny, és a dir, durant l’època de les cireres.
Si vols saber com es fa aquesta delícia tradicional del Baix Camp, no et perdis la recepta!
Porcions: 2
Preparació: 15 min
Repòs: 2 h 30 min
Cocció: 25 min
Temps total: 3 h 10 min
Ingredients
- 500 g de cireres
- 30 g de mantega
- 2 ous
- 50 g sucre
- 300 g de farina
- 90 ml de llet
- 50 ml d’anís
- 5 g de llevat sec de forner
- 1 pessic de sal
- Ratlladura de ½ llimona
Preparació
Per començar necessitarem un bol de vidre. Hi anirem posant tots els ingredients: la farina, el sucre, els ous, el llevat, un pessic de sal, la llet, la mantega i la pell de llimona. Ho
batem ben bé fins que ens quedi una massa uniforme. Espolsem una mica de farina sobre una fusta, hi posem la massa i li donem forma. La posem en un bol de vidre i la tapem amb un drap. La deixem llevar uns 90 minuts a temperatura ambient.
Dividim la massa en dues parts i els donem forma arrodonida. Hi posem les cireres a sobre i tapem les dues coques amb un drap. Ara esperarem una hora. Ja podem posar-hi el sucre per damunt i les enfornem 25 minuts a 180º. Ja tenim la coca de cireres, faltarà el toc final: l’anís. Només caldrà escampar-lo per sobre de la coca. I ja podem gaudir d’aquestes postres tan delicioses.
Si t’ha agradat aquesta recepta, prova de fer: