Crema catalana de xocolata
Tal com diu la tradició per Sant Josep s’ha de menjar crema catalana. El que no diu la tradició és que en farem una versió amb xocolata. Si us agrada la crema catalana, no deixeu de tastar aquesta variant que us expliquem a continuació. És una recepta de la Maria Ramos. Queda deliciosa!
- Temps de preparació: 20 minuts
- Temps de cocció: 5 minuts
- Temps de repòs: 4 hores
- Categoria: postres
- Regió de cuina: cuina tradicional catalana
- Comensals/Porcions: 4
Ingredients:
- 500 ml de llet
- 4 rovells d’ou
- 20 g de farina de blat de moro
- 60 g de xocolata en gotes
- 20 g de cacau en pols
- 100 g de sucre
- Pela de taronja
- Branca de canyella
Preparació
Posem 450 ml de llet en un cassó al foc. Hi afegim la branca de canyella, la pela de taronja i el sucre. Ho escalfem i deixem infusionar 10 minuts.
En un bol a part hi posem 50 ml de llet, la farina, el cacau en pols i ho barregem fins que quedi tot ben integrat. Ho reservem.
En un altre bol, batem els 4 rovells d’ou i els afegim a la barreja de l’altre bol que acabem de fer. Posem tota la barreja al cassó amb llet i hi afegim la xocolata en gotes de fava tonca. Ho escalfem a foc lent fins que comenci a espessir.
Ho retirem del foc i el posem en cassoletes individuals. Les deixem refredar 4 hores a la nevera i ja tenim una deliciosa crema de xocolata preparada. S’hi pot afegir sucre al damunt, al gust, i cremar-la.
Si teniu convidats a casa i voleu preparar aquesta crema catalana de xocolata, però també els voleu oferir la tradicional, aquí trobareu la recepta.