Torrem moniatos i castanyes!
La Castanyada és una festa tradicional molt arrelada a Catalunya que se celebra l’1 de novembre, dia de Tots Els Sants. La gent menja castanyes, panellets, moniatos i altres productes de tardor.
Aquest dia festiu se celebra amb la família, els amics i fins i tot a les escoles. Sovint s’acompanyen les castanyes i els panellets amb vi dolç. Al voltant d’aquesta celebració, venedors especialitzats surten al carrer per vendre les seves castanyes calentes acabades de rostir.
La Castanyada (Festa de la Castanyada) i el Dia de Tots Sants indiquen que l’estiu s’ha acabat i que el temps és més fred.
A continuació, us ensenyarem com fer moniatos al foc i com torrar castanyes:
Porcions: 4
Preparació: 1 min
Cocció: 45 – 60 min
Moniatos al foc
Ingredients
- 3 o 4 moniatos
- Paper d’alumini
- Foc i brases
Castanyes torrades
Ingredients
- 1 kg de castanyes
- 1 paella amb forats (especial per a les castanyes)
- Foc i brases
Preparació
Primer de tot, farem unes bones brases amb una mica de foc per poder rostir les castanyes (fem un tall a les castanyes perquè es puguin rostir bé).
A continuació, posem les castanyes a la paella i directament al foc. Anem donant-li voltes perquè es facin totes i quan veiem que la closca comença a cruixir és que ja estaran a punt.
En les mateixes brases que preparem per fer les castanyes torrades, posem els moniatos embolicats amb paper d’alumini entre les brases 45 minuts més o menys o 1 hora, depenen de la mida del moniato; sabrem si estan cuits quan estiguin ben tous.