Moniatos i castanyes

Torrem moniatos i castanyes!

La Castanyada és una festa tradicional molt arrelada a Catalunya que se celebra l’1 de novembre, dia de Tots Els Sants. La gent menja castanyes, panellets, moniatos i altres productes de tardor.

Aquest dia festiu se celebra amb la família, els amics i fins i tot a les escoles. Sovint s’acompanyen les castanyes i els panellets amb vi dolç. Al voltant d’aquesta celebració, venedors especialitzats surten al carrer per vendre les seves castanyes calentes acabades de rostir.

La Castanyada (Festa de la Castanyada) i el Dia de Tots Sants indiquen que l’estiu s’ha acabat i que el temps és més fred.

A continuació, us ensenyarem com fer moniatos al foc i com torrar castanyes:

Porcions: 4
Preparació: 1 min
Cocció: 45 – 60 min

Moniatos al foc

Ingredients

  • 3 o 4 moniatos
  • Paper d’alumini
  • Foc i brases

Castanyes torrades

Ingredients

  • 1 kg de castanyes
  • 1 paella amb forats (especial per a les castanyes)
  • Foc i brases

Preparació

Primer de tot, farem unes bones brases amb una mica de foc per poder rostir les castanyes (fem un tall a les castanyes perquè es puguin rostir bé).

A continuació, posem les castanyes a la paella i directament al foc. Anem donant-li voltes perquè es facin totes i quan veiem que la closca comença a cruixir és que ja estaran a punt.

En les mateixes brases que preparem per fer les castanyes torrades, posem els moniatos embolicats amb paper d’alumini entre les brases 45 minuts més o menys o 1 hora, depenen de la mida del moniato; sabrem si estan cuits quan estiguin ben tous.

Dieta Mediterrània