Arròs amb llet
La recepta de l’arròs amb llet és una de les receptes tradicionals, típiques de la cuina mediterrània. Són unes postres que aporten grans quantitats de carbohidrats dels quals destaquen els sucres. Així doncs, en el context d’una dieta equilibrada és una recepta que es recomana reservar-la per a ocasions especials.
Per a 8 persones
Preparació: 30 min
Cocció: 25 min
Temps total: 55 min
Ingredients
- 1 tassa d’arròs
- 1 litre de llet semidesnatada Llet Nostra
- ½ tassa de sucre
- 4 trossos petits de pell de llimona
- 2 cullerades soperes de conyac o licor
- ½ culleradeta de sal
Preparació
Per començar posarem l’arròs en un cassó amb aigua freda abundant, el portarem a ebullició i el deixarem coure uns 5 minuts. El colarem i l’aclarim amb aigua freda. L’escorrem bé.
Barregem la llet, el sucre, la pell de llimona, el conyac o licor i la sal en una cassola (la cassola és important atès que servirem els postres en aquesta mateixa cassola. La posem al foc fins que bulli amb tots els ingredients. Ho afegim l’arròs i ho cuinem a foc lent, remenant de tant en tant fins que l’arròs estigui ben cuit. En aquest moment, el líquid ha de haver-se reduït, n’hauria de quedar una petita quantitat. Si hem fet la preparació en una paella, haurem de posar l’arròs en un bol per servir-lo. El deixem refredar.
Es serveix molt fred. Si ho desitgem, a l’hora de servir es pot empolvorar cada ració amb una mica de sucre.
Si t’ha agradat aquesta recepta, prova de fer:
Sincerament, tots aquests que bulliu l’arròs en aigua, no heu menjat mai un arròs amb llet de veritat. I el licor sobra.
150 g arròs bomba
1l llet
200 g sucre
Pela de llimona
Canó de callella
Bullir la llet amb la llimona i la callella
Quan arrenqui el bull, abocar-hi l’arròs
Abaixar el foc i deixar bullir, remenant-lo de tant en tant perquè quedin els grans solts
Quan l’arròs estigui ben cuit, al voltant de 30 min, abocar-hi el sucre
Abaixar més el foc i anar remenant fins que espesseixi prou
Distribuir l’arròs en cassoletes
Aquestes quantitats donen per a 7 cassoletes d’uns 100 g (un cullerot raser)
Espolsar-hi canyella en pols per sobre en el moment de servir
Si en sobren, es pot congelar sense problemes
Gràcies per la teva proposta, David! De ben segur que també és boníssima 🙂