Arròs amb llet
Per a 8 persones.
Ingredients
- 1 tassa d’arròs
- 1 litre de llet semidesnatada Llet Nostra
- ½ tassa de sucre
- 4 trossos petits de pell de llimona
- 2 cullerades soperes de conyac o licor
- ½ culleradeta de sal
Preparació
Posar l’arròs a coure en aigua freda abundant, portar a ebullició i coure durant 5 minuts. Posar l’arròs en un colador, aclarir amb aigua freda i escórrer bé.
Barrejar la llet, el sucre, la pell de llimona, el conyac o licor i la sal en una cassola (la cassola és important atès que el postres se servirà en ella). Es porten tots aquests ingredients a ebullició, s’afegeix l’arròs i es cuina a foc lent remenant de tant en tant fins que l’arròs estigui cuit. En aquest moment, el líquid ha de haver-se reduït a una petita quantitat. Si es prepara en una paella, es traspassa l’arròs a un bol.
Servir molt fred. Si es desitja, a l’hora de servir es pot empolvorar cada ració amb una mica de sucre.
Sincerament, tots aquests que bulliu l’arròs en aigua, no heu menjat mai un arròs amb llet de veritat. I el licor sobra.
150 g arròs bomba
1l llet
200 g sucre
Pela de llimona
Canó de callella
Bullir la llet amb la llimona i la callella
Quan arrenqui el bull, abocar-hi l’arròs
Abaixar el foc i deixar bullir, remenant-lo de tant en tant perquè quedin els grans solts
Quan l’arròs estigui ben cuit, al voltant de 30 min, abocar-hi el sucre
Abaixar més el foc i anar remenant fins que espesseixi prou
Distribuir l’arròs en cassoletes
Aquestes quantitats donen per a 7 cassoletes d’uns 100 g (un cullerot raser)
Espolsar-hi canyella en pols per sobre en el moment de servir
Si en sobren, es pot congelar sense problemes
Gràcies per la teva proposta, David! De ben segur que també és boníssima 🙂