Arròs amb llet

La recepta de l’arròs amb llet és una de les receptes tradicionals, típiques de la cuina mediterrània. Són unes postres que aporten grans quantitats de carbohidrats dels quals destaquen els sucres. Així doncs, en el context d’una dieta equilibrada és una recepta que es recomana reservar-la per a ocasions especials.

Per a 8 persones
Preparació: 30 min
Cocció: 25 min
Temps total: 55 min

Ingredients

  • 1 tassa d’arròs
  • 1 litre de llet semidesnatada Llet Nostra
  • ½ tassa de sucre
  • 4 trossos petits de pell de llimona
  • 2 cullerades soperes de conyac o licor
  • ½ culleradeta de sal

Preparació

Per començar posarem l’arròs en un cassó amb aigua freda abundant, el portarem a ebullició i el deixarem coure uns 5 minuts. El colarem i l’aclarim amb aigua freda. L’escorrem bé.

Barregem la llet, el sucre, la pell de llimona, el conyac o licor i la sal en una cassola (la cassola és important atès que servirem els postres en aquesta mateixa cassola. La posem al foc fins que bulli amb tots els ingredients. Ho afegim l’arròs i ho cuinem a foc lent, remenant de tant en tant fins que l’arròs estigui ben cuit. En aquest moment, el líquid ha de haver-se reduït, n’hauria de quedar una petita quantitat. Si hem fet la preparació en una paella, haurem de posar l’arròs en un bol per servir-lo. El deixem refredar.

Es serveix molt fred. Si ho desitgem, a l’hora de servir es pot empolvorar cada ració amb una mica de sucre.

Si t’ha agradat aquesta recepta, prova de fer:

Dieta Mediterrània