Fira del Gall de Vilafranca

Aquests dies que les fires de Nadal proliferen arreu del territori i més enllà, us volem proposar una fira molt nostrada i original. Es tracta de la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès. Es celebra tradicionalment el cap de setmana abans de Nadal, enguany serà el 17 i 18 de desembre. Guardeu-vos la data!

La fira del Gall de Vilafranca té els seus orígens en un mercat d’aviram que es celebra des de l’Edat Mitjana. Fa 358 anys! Al llarg del temps ha anat evolucionant. Va començar sent un mercat de venda d’aviram viu: pollastres, galls, capons, ànecs, pintades, indiots… i avui en dia, encara que manté el Gall com a protagonista, és una fira de Nadal i una cita imprescindible per a tot bon gurmet.

Què hi trobareu?

Els amants del bon menjar i bon beure podran gaudir d’una fira gastronòmica on el Gall del Penedès comparteix protagonisme amb els vins de la Denominació d’Origen Penedès.

El Gall del Penedès és una raça autòctona molt valorada per la seva vistositat i la qualitat de la seva carn.

El plat principal de la fira és poder viure l’experiència completa que aporta el Gall del Penedès: des de la criança fins a la degustació, amb tastos maridats amb vins de la D.O. Penedès. A més, hi trobareu un mercat d’artesania, la mostra de Bestiari Festiu, podreu visitar els cellers de la zona i gaudir de tot tipus d’activitats i tallers per a tota la família.

També us poden interessar aquestes propostes que trobareu al nostre blog:

Els Mercats de Nadal més originals de casa nostra i Fira de Sant Nicolau de la Vall d’en Bas