Pastís de formatge

Pastís de formatge

Existeixen moltes receptes de pastís de formatge. Alguns pastissos de formatge es preparen al forn, mentre que d’altres s’elaboren i es serveixen freds. El formatge n’és l’ingredient principal, així que existeixen tants tipus de pastissos com de formatges. L’origen d’aquest dolç es sol situar a Grècia entorn al 776 a.C; el menjaven els atletes que participaven als antics jocs olímpics.

Aquest pastís de formatge és molt fàcil de fer i agrada a tothom. A més, els nens poden participar en la seva elaboració com a primer pas en l’art de la cuina casolana!

8 porcions
Preparació: 5 min (3-4 h repòs)
Cocció: 40 min

Ingredients

  • 600 g de formatge crema
  • 300 ml de nata líquida
  • 4 ous grans
  • 200 g de sucre
  • 15 g de farina de blat

Preparació

Pesem i ajuntem progressivament tots els ingredients en un recipient profund i ampli. Primer els ous, desprès el sucre i la farina, i per últim el formatge crema. Anem batent a mesura que anem afegint un nou ingredient i després ho batem tot junt fins aconseguir una crema homogènia. Finalment, hi aboquem la nata líquida i ho seguim barrejant.

Agafem un motlle mitjà i el forrem amb paper vegetal per a forn. Aboquem la barreja i ho posem al forn preescalfat a 200º durant uns 40 min.

Retirem el pastís del forn i el deixem reposar de 3 a 4 hores abans de treure del motllo.

Si t’ha agradat aquesta recepta, prova de fer:

Dieta Mediterrània