Catalunya, terra de formatges històrics
El formatge és un derivat làctic que ha estat sempre present a la dieta mediterrània. S’obté a partir de la coagulació de la llet, tant de vaca com ovella, búfala o cabra, nata, o una barreja de les…
Albergínies farcides
Les albergínies farcides són un dels plats més típics de la cuina mediterrània i una de les receptes…
Visita cultural a Montserrat
A Montserrat la geografia, l’espiritualitat i la cultura conflueixen convertint la muntanya i el Santuari en…
Mona de xocolata i taronja
Com sabeu a casa nostra és tradició que el Dilluns Sant els padrins i les padrines regalin una mona de Pasqua…
El cant de les Caramelles
Amb l’arribada de la primavera i la celebració de la Pasqua és tradició que grups de nens i nenes i també…
Panadons
¿Sabeu què són els panadons? Com unes crestes fetes amb una massa com el pa farcides de diversos ingredients.…
Crema catalana de xocolata
Tal com diu la tradició per Sant Josep s’ha de menjar crema catalana. El que no diu la tradició és que en…
L’oli d’oliva, l’or líquid de la dieta mediterrània
L’oli d’oliva ha sigut el gran aliat de la Dieta Mediterrània durant dècades per cuinar i amanir. S’obté de…
Recuit fàcil
El recuit és una recepta típica de l’Empordà. Tradicionalment, es feia amb llet d’ovella o cabra i es…
Flam d’ou casolà
La recepta de flam és un clàssic que no pot faltar a les nostres cuines. A més és una recepta que es fa amb…
Llet sense lactosa: beneficis per a tothom!
La història de la llet es remunta a l’època del neolític, fa més de nou mil anys, on les persones van…