Catalunya, terra de formatges històrics

El formatge és un derivat làctic que ha estat sempre present a la dieta mediterrània. S’obté a partir de la coagulació de la llet, tant de vaca com ovella, búfala o cabra, nata, o una barreja de les…

Llegir més

Albergínies farcides

Albergínies farcides

Les albergínies farcides són un dels plats més típics de la cuina mediterrània i una de les receptes…

Llegir més

Visita cultural a Montserrat

A Montserrat la geografia, l’espiritualitat i la cultura conflueixen convertint la muntanya i el Santuari en…

Llegir més

Mona de xocolata i taronja

Com sabeu a casa nostra és tradició que el Dilluns Sant els padrins i les padrines regalin una mona de Pasqua…

Llegir més

El cant de les caramelles

El cant de les Caramelles

Amb l’arribada de la primavera i la celebració de la Pasqua és tradició que grups de nens i nenes i també…

Llegir més

Panadons

¿Sabeu què són els panadons? Com unes crestes fetes amb una massa com el pa farcides de diversos ingredients.…

Llegir més

Crema de xocolata amb taronja

Crema catalana de xocolata

Tal com diu la tradició per Sant Josep s’ha de menjar crema catalana. El que no diu la tradició és que en…

Llegir més

L’oli d’oliva, l’or líquid de la dieta mediterrània

L’oli d’oliva ha sigut el gran aliat de la Dieta Mediterrània durant dècades per cuinar i amanir. S’obté de…

Llegir més

Recuit fàcil

El recuit és una recepta típica de l’Empordà. Tradicionalment, es feia amb llet d’ovella o cabra i es…

Llegir més

Flam d’ou casolà

La recepta de flam és un clàssic que no pot faltar a les nostres cuines. A més és una recepta que es fa amb…

Llegir més

Llet sense lactosa: beneficis per a tothom!

La història de la llet es remunta a l’època del neolític, fa més de nou mil anys, on les persones van…

Llegir més